Ga naar hoofdinhoud

Geschiedenis van onze vereniging.

In november 1932 vond de oprichting plaats van de eerste speltakken onder de naam Mokumo. Dit waren in eerste instantie alleen meisjes; kabouters en padvindsters.

In 1954 veranderd de naam in: L.O.A.A.H.. Dit staat voor Laat Ons Altijd Anderen Helpen.

Vanaf 1968 is de LOAAH gehuisvest in een voormalig vakantiehuisje in het Temminksbos in Schalkhaar. Hier kwam in 1999 abrupt een einde aan toen het clubhuis door brand werd verwoest.
De toenmalig eigenaar van de grond zag nieuwbouw niet zitten en vanaf dat moment leidde de LOAAH een zwervend bestaan. Van een tent in het bos naar een koeienstal, daarna naar het Milieucentrum de Ulebelt en vervolgens naar een kippenschuur ergens in de omgeving van Schalkhaar en als voorlaatste locatie weer de Ulebelt.

Tot september 2013 draaiden we bijeenkomsten op de Ulebelt om vanaf dat moment het scoutingspel te spelen aan de Grondhuisweg. Veel activiteiten van de verschillende speltakken zijn ondanks het ontbreken van een eigen clubhuis, de afgelopen jaren toch doorgegaan.

Het zwervende bestaan en de soms zeer slechte omstandigheden van de verschillende locaties maakten het soms wel erg lastig om het spel van scouting goed tot zijn recht te laten komen.

Dat vertaalde zich in een teruglopend ledental. Het grootste dieptepunt was bereikt toen het ledenaantal naar zo’n vijftien leden was gedaald!

Gelukkig is in de laatste jaren het aantal leden alleen maar gegroeid en zijn we uitgegroeid tot een enthousiaste en actieve gemengde groep van ruim meer dan honderd leden!

En in 2015 is de opening van ons nieuwe clubhuis dan ook groots gevierd.

Opening clubhuis

Wethouder Frits Rorink opende het nieuwe clubhuis van Scoutinggroep Loaah.

Back To Top