Ga naar hoofdinhoud

Junior Scouts

Wij zijn de Junior Scouts.
De Junior Scouts zijn jongens en meiden uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs.
De opkomsten van de Junior Scouts zijn op zaterdag van 13.00 tot 15.00 uur.

De Junior Scouts maken kennis met vaardigheden die nodig zijn bij de Scouts en gaan verder met de dingen die ze bij de Welpen hebben geleerd. Dit om de doorstroom en de grote omschakeling van Welp naar Scout geleidelijk aan te laten verlopen. Wij bieden een gevarieerd activiteitenaanbod, afgestemd met het Welpen en Scouts. Ook zijn er bij ons weer insignes te verdienen, hoewel het niveau hier natuurlijk wel wat hoger ligt dan bij de Welpen. De Junior Scouts werken aan de basis insignes van het Scouts programma.

Voor Junior Scouts wordt regionaal en landelijk ook al veel georganiseerd. Zo kan je in contact komen met andere Scouts en meedoen aan spannende hikes en kampeerweekenden (de Pooltochten en de HIT)! We doen jaarlijks mee aan de Regionale Scoutingwedstrijden en soms mogen we door naar de Landelijke Scoutingwedstrijden.

Wij hebben jaarlijks veel kampjes, maar het hoogtepunt van het jaar is natuurlijk het zomerkamp. De Junior Scouts moeten dan zelf hun eigen tent opzetten, hun eigen keuken bouwen, hun eigen potje koken en natuurlijk zelf de weg vinden tijdens de (meerdaagse) hike.

De Junior Scouts zijn opgedeeld in ploegen. Elke ploeg (patrouille) heeft een ploegleider en een assistent-ploegleider, die de ploeg een beetje moeten leiden. Natuurlijk is er ook nog gewone leiding. Bij de Junior Scouts wordt er geen verhaal meer gespeeld, dus spreken ze hun leiding gewoon bij de voornaam aan.

Kom kijken wat we doen!

Kom vrijblijvend een paar keer meedraaien met onze Junior Scouts.
Kijk bij LID WORDEN voor meer informatie!
Neem ook eens een kijkje op de speciale Scoutingwebsite.

Voor meer informatie en contact: Aniek Koopman  –  juniorscouts@loaah.nl

 

mei 2024

geen evenementen

juni 2024

01jun13:0015:00Junior Scouts Opkomst.

08jun13:0015:00Junior Scouts Opkomst.

15jun13:0015:00Junior Scouts Opkomst.

18jun20:0022:00TeamLeidersOverleg (TLO).

22jun13:0015:00Junior Scouts Opkomst.

25jun20:0022:00LOAAH Raad en ALV.

29jun13:0015:00Junior Scouts Opkomst.

Back To Top