Ga naar hoofdinhoud

Scouts

Wij zijn de Scouts.
De Scouts zijn de jongens en meiden uit de 1ste, 2de en 3de klas van het voortgezet onderwijs.
De opkomsten van de Scouts zijn op zaterdag van 15.30 tot 17.30 uur.
Scouts 003
Als je lid van de Scouts wordt leg je tijdens de installatie de Scoutsbelofte af. Waar je bij de Bevers nog kon spelen en bij de Welpen spelenderwijs aan het leren was, wordt er bij de Scouts steeds serieuzer met de wet en de belofte omgegaan. Bij de Scouts draait het veel om samenwerking en krijg je de kans je eigen kennis en talenten uit te breiden. Een Scout moet al veel zelf doen, zoals zelfstandig hiken (looptocht soms met overnachting), vuur maken en pionieren. Maar ook dingen als primitief koken, identiteit en theater staan op ons programma. Ook zijn er bij ons weer insignes te verdienen, hoewel het niveau hier natuurlijk wel weer wat hoger ligt. De Scouts werken aan de verdiepingsinsignes van het Scoutsprogramma.

Scouts 001Voor Scouts wordt er regionaal en landelijk ook veel georganiseerd. Zo kan je in contact komen met andere Scouts, meedoen aan spannende hikes en kampeerweekeinden (de Pooltochten en de HIT)! We doen jaarlijks mee aan de Regionale Scouting Wedstrijden en soms mogen we door naar de Landelijke Scouting Wedstrijden. Voor de oudste Scouts (en de Explorers) is er ook nog de Wereld Jamboree, een evenement waar Scouts van over de hele wereld elkaar ontmoeten. Het is eventjes sparen, maar zeker de moeite waard!
Wij hebben jaarlijks veel kampen, maar het hoogtepunt van het jaar is natuurlijk het zomerkamp. De Scouts moeten dan zelf hun potje koken, hun eigen keuken bouwen, tent opzetten en zelf de weg vinden tijdens de (meerdaagse) hike.

De Scouts zijn opgedeeld in ploegen. Elke ploeg (patrouille) heeft een Ploegleider (PL) en een Assistent-Ploegleider (APL), die de ploeg een beetje moeten leiden. Natuurlijk is er ook nog de gewone leiding. Bij de Scouts wordt er geen verhaal meer gespeeld, dus spreken ze hun leiding gewoon bij de voornaam aan.
Scouts004

Kom kijken wat we doen!

Kom vrijblijvend een paar keer meedraaien met onze Scouts.
Kijk bij LID WORDEN voor meer informatie!
Neem ook eens een kijkje op de speciale Scoutingwebsite.

Contact:
Mieke Bakker  –  scouts@loaah.nl

juni 2024

22jun15:3017:30Scouts opkomst.

25jun20:0022:00LOAAH Raad en ALV.

29jun15:3017:30Scouts opkomst.

juli 2024

06jul15:3017:30Scouts opkomst.

12julde hele dag14Deventer op Stelten.

21julde hele dag27Scouts Zomerkamp.

Back To Top