Ga naar hoofdinhoud

Scouts

Wij zijn de Scouts.
De Scouts zijn de jongens en meiden uit de klassen 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs.
Scouts 003De opkomsten van de Scout opkomsten zijn op zaterdag van 15.30 tot 17.30 uur.

Als je lid van de Scouts wordt leg je tijdens de installatie de scoutsbelofte af. Waar je bij de Bevers nog kon spelen en bij de Welpen spelenderwijs aan het leren was, wordt er bij de Scouts wel steeds serieuzer met de wet en de belofte omgegaan. Bij de Scouts draait het veel om samenwerking, en krijg je de kans je eigen kennis en talenten uit te breiden.
Een Scout moet al veel zelf doen, zoals zelfstandig hiken (looptocht soms met overnachting), vuur maken en pionieren. Maar ook dingen als primitief koken en theater staan op ons programma.
Ook zijn er bij ons weer insignes te verdienen, hoewel het niveau hier natuurlijk wel weer wat hoger ligt. De Scouts werken aan de verdiepingsinsignes van het scoutsprogramma.

Scouts 001

Voor Scouts wordt regionaal en landelijk ook al veel georganiseerd.
Zo kan je in contact komen met andere Scouts, en meedoen aan spannende hikes en kampeerweekeinden (de Pooltochten en de HIT)! We doen jaarlijks mee aan de Regionale Scoutingwedstrijden, en soms mogen we door naar de Landelijke Scoutingwedstrijden. Voor de oudste Scouts (en de Explorers) is er ook nog de Wereld Jamboree, een evenement waar Scouts van over de hele wereld elkaar ontmoeten. Het is eventjes sparen, maar zeker de moeite waard!
Wij hebben jaarlijks veel kampjes, maar het hoogtepunt van het jaar is natuurlijk het zomerkamp. De Scouts moeten dan zelf hun potje koken, hun eigen keuken bouwen en tent opzetten en zelf de weg vinden tijdens de (meerdaagse) hike.

Scouts004

De Scouts zijn opgedeeld in ploegen. Elke ploeg (patrouille) heeft een ploegleider en een assistent-ploegleider, die de ploeg een beetje moeten leiden. Natuurlijk is er ook nog gewone leiding.
Bij de Scouts wordt er geen verhaal meer gespeeld, dus spreken ze hun leiding gewoon bij de voornaam aan.

Kom kijken wat we doen!

Kom vrijblijvend een paar keer meedraaien met onze Scouts.
Kijk bij LID WORDEN voor meer informatie!
Neem ook eens een kijkje op de speciale Scoutingwebsite.

Contact:
Mieke Bakker  –  scouts@loaah.nl

maart 2023

25mrt15:3017:30Scouts opkomst.

april 2023

01apr15:3017:30Scouts opkomst.

11apr20:0022:00Groepsraad

15apr15:3017:30Scouts opkomst.

21apr(apr 21)18:0023(apr 23)16:00Scouts - RSW.

Back To Top