Scouts

scouts_ruit
Wij zijn de Scouts. Wij zijn jongens en meiden van 11 t/m 15 jaar en onze opkomsten vinden plaats op zaterdag van 13.00 tot 15.00 uur.

Als je lid van de Scouts wordt leg je tijdens de installatie de scoutsbelofte af. Waar je bij de Bevers nog kon spelen en bij de Welpen spelenderwijs aan het leren was, wordt er bij de Scouts wel steeds serieuzer met de wet en de belofte omgegaan.

Bij de Scouts draait het veel om samenwerking, en krijg je de kans je eigen kennis en talenten uit te breiden. Scouts 003Een Scout moet al veel zelf doen, zoals zelfstandig hiken (looptocht met overnachting), vuur maken, pionieren. Maar ook dingen als primitief koken en theater staan op ons programma. Ook zijn er bij ons weer insignes te verdienen, hoewel het niveau hier natuurlijk wel wat hoger ligt dan bij de welpen.
Voor Scouts wordt regionaal en landelijk ook al veel georganiseerd. Zo kan je in contact komen met andere Scouts, en meedoen aan spannende hikes en Scouts 001kampeerweekeinden (de Pooltochten en de HIT)! We doen jaarlijks mee aan de Regionale Scoutingwedstrijden, en soms mogen we door naar de Landelijke Scoutingwedstrijden. Voor de oudste Scouts (en de Explorers) is er ook nog de Wereld Jamboree,
een evenement waar Scouts van over de hele wereld elkaar ontmoeten. Het is eventjes sparen, maar zeker de moeite waard!

Wij hebben jaarlijks veel kampjes, maar het hoogtepunt van het jaar is natuurlijk het zomerkamp. De Scouts moeten dan
zelf hun potje koken, hun eigen keuken bouwen en tent opzetten en zelf de weg vinden tijdens de meerdaagse hike.Scouts004

De Scouts zijn opgedeeld in vijf ploegen (witte wolven, pandas, ijsberen, ringstaart makis en panters). De meisjes zijn opgedeeld in twee en de jongens in drie ploegen. Elke patrouille heeft een ploegleider en een assistent-ploegleider, die de ploeg een beetje moeten leiden. Natuurlijk is er ook nog gewone leiding, op dit moment 4 mannen en 2 vrouwen. Bij de Scouts wordt er geen verhaal meer gespeeld, dus spreken ze hun leiding gewoon bij de voornaam aan.

Kom kijken wat we doen!

Kom vrijblijvend een paar keer meedraaien met onze Scouts.
Kijk bij LID WORDENvoor meer informatie!
Neem ook eens een kijkje op de speciale Scoutswebsite.

Contact:
Saskia Markink  –  scouts@loaah.nl

november 2018

13nov20:00- 22:00TeamLeidersOverleg

22nov20:00- 22:00Bestuursvergadering

december 2018

11dec20:00- 22:00Groepsraad

15dec - 16dec 1508:00dec 16Dickensfestijn