skip to Main Content

Scouts

Wij zijn de Junior Scouts en de Scouts.
De Junior Scouts zijn jongens en meiden uit de groepen 7 en 8 en de opkomsten van de Junior Scouts zijn op zaterdag van 13.00 tot 15.00 uur.
De Scouts zijn jongens en meiden uit de klassen 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs en de Scout opkomsten zijn op zaterdag van 15.30 tot 17.30 uur.

Scouts 003Als je lid van de Scouts wordt leg je tijdens de installatie de scoutsbelofte af. Waar je bij de Bevers nog kon spelen en bij de Welpen spelenderwijs aan het leren was, wordt er bij de Scouts wel steeds serieuzer met de wet en de belofte omgegaan. Bij de Scouts draait het veel om samenwerking, en krijg je de kans je eigen kennis en talenten uit te breiden.
Een Scout moet al veel zelf doen, zoals zelfstandig hiken (looptocht, soms met een overnachting), vuur maken, pionieren. Maar ook dingen als primitief koken en theater staan op ons programma.
Ook zijn er bij ons weer insignes te verdienen, hoewel het niveau hier natuurlijk wel wat hoger ligt dan bij de welpen. De Junior Scouts werken aan de basisinsignes en de Scouts aan de verdiepingsinsignes van het scoutsprogramma.

Scouts 001Voor Scouts wordt regionaal en landelijk ook al veel georganiseerd.
Zo kan je in contact komen met andere Scouts, en meedoen aan spannende hikes en kampeerweekeinden (de Pooltochten en de HIT)! We doen jaarlijks mee aan de Regionale Scoutingwedstrijden, en soms mogen we door naar de Landelijke Scoutingwedstrijden. Voor de oudste Scouts (en de Explorers) is er ook nog de Wereld Jamboree, een evenement waar Scouts van over de hele wereld elkaar ontmoeten. Het is eventjes sparen, maar zeker de moeite waard!
Wij hebben jaarlijks veel kampjes, maar het hoogtepunt van het jaar is natuurlijk het zomerkamp. De Scouts moeten dan zelf hun potje koken, hun eigen keuken bouwen en tent opzetten en zelf de weg vinden tijdens de meerdaagse hike.

Scouts004

De Scouts zijn opgedeeld in ploegen. Elke ploeg (patrouille) heeft een ploegleider en een assistent-ploegleider, die de ploeg een beetje moeten leiden. Maar natuurlijk is er ook nog gewone leiding.
Bij de Scouts wordt er geen verhaal meer gespeeld, dus spreken ze hun leiding gewoon bij de voornaam aan.

Kom kijken wat we doen!

Kom vrijblijvend een paar keer meedraaien met onze Scouts.
Kijk bij LID WORDENvoor meer informatie!
Neem ook eens een kijkje op de speciale Scoutswebsite.

Contact:
Junior Scouts  –  Aniek Koopman  –  juniorscouts@loaah.nl
Scouts  –  Mieke Bakker  –  scouts@loaah.nl

juni 2021

19jun13:3015:30Scouts opkomst.

22jun20:0021:00Algemene Leden Vergadering 2021

26junde hele dagEen LOAAH Special Activity!

26jun13:3015:30Scouts opkomst.

29jun20:0022:00Groepsraad

juli 2021

geen evenementen

Back To Top
X