skip to Main Content

Roverscouts

Ben jij tussen de 18 en 21 jaar, heb je een eigen mening en heb je wel zin in leuke buitenlandse uitstapjes?

Word dan Roverscout en organiseer samen met andere jongeren je eigen kampen en activiteiten. Je kiest drie toffe uitdagingen waarmee je tijdens je Roverscoutsperiode aan de slag gaat. Daarna kun je, als je wilt, doorgroeien tot vrijwilliger waarbij je andere jeugdleden begeleidt.

De Roverscoutsperiode is de laatste periode die een scout als jeugdlid bij Scouting doorbrengt. Vanaf 21 jaar is een scout namelijk geen jeugdlid meer. In deze laatste speltak hebben Roverscouts geen begeleiding meer en bedenken ze zelf wat ze bij Scouting willen doen. Als Roverscouts ben je bezig met drie uitdagingen die je zelf kiest. Je onderneemt enorm veel met je stam, in zowel binnen- als buitenland. De Roverscoutsperiode wordt afgesloten met een eindceremonie waarmee je de keuze maakt om wel of niet bij Scouting betrokken te blijven.

Studentenscouting.
Voor Roverscouts die graag iets met Scouting willen doen, maar in een andere stad gaan studeren, is er studentenscouting. Studentenscouting is te vinden in grote studentensteden en is ideaal als je uitdagende Scoutingactiviteiten met het studentenleven wilt combineren. Meestal vinden de opkomsten gedurende de week plaats, waardoor je ook lid kunt zijn bij een andere Scoutinggroep in je oorspronkelijke woonplaats.

Doe mee!

Meer weten? Check dan de Roverscoutssite of kom vrijblijvend
een paar keer kijken bij onze Roverscouts.
Kijk bij LID WORDEN voor meer informatie!

Contact: Secretaris LOAAH  –  secretaris@loaah.nl

september 2019

geen evenementen

oktober 2019

15okt20:0022:00Groepsraad

18okt(okt 18)18:0020(okt 20)16:00JOTA-JOTI 2019

Back To Top
X