skip to Main Content

Roverscouts

Ben jij tussen de 18 en 21 jaar, heb je een eigen mening en heb je wel zin in leuke buitenlandse uitstapjes?

Word dan Roverscout en organiseer samen met andere jongeren je eigen kampen en activiteiten. Je kiest drie toffe uitdagingen waarmee je tijdens je Roverscoutsperiode aan de slag gaat. Daarna kun je, als je wilt, doorgroeien tot vrijwilliger waarbij je andere jeugdleden begeleidt.

De Roverscoutsperiode is de laatste periode die een scout als jeugdlid bij Scouting doorbrengt. Vanaf 21 jaar is een scout namelijk geen jeugdlid meer. In deze laatste speltak hebben Roverscouts geen begeleiding meer en bedenken ze zelf wat ze bij Scouting willen doen. Als Roverscouts ben je bezig met drie uitdagingen die je zelf kiest. Je onderneemt enorm veel met je stam, in zowel binnen- als buitenland. De Roverscoutsperiode wordt afgesloten met een eindceremonie waarmee je de keuze maakt om wel of niet bij Scouting betrokken te blijven.

Studentenscouting.
Voor Roverscouts die graag iets met Scouting willen doen, maar in een andere stad gaan studeren, is er studentenscouting. Studentenscouting is te vinden in grote studentensteden en is ideaal als je uitdagende Scoutingactiviteiten met het studentenleven wilt combineren. Meestal vinden de opkomsten gedurende de week plaats, waardoor je ook lid kunt zijn bij een andere Scoutinggroep in je oorspronkelijke woonplaats.

Doe mee!

Meer weten? Check dan de Roverscoutssite of kom vrijblijvend
een paar keer kijken bij onze Roverscouts.
Kijk bij LID WORDEN voor meer informatie!

Contact: Secretaris LOAAH  –  secretaris@loaah.nl

augustus 2020

08augde hele dag15LOAAH's Centrale Zomerkamp - GEANNULEERD

29augde hele dagDe start van het nieuwe Scoutingseizoen.

september 2020

12sepde hele dagDe Grote LOAAH Centrale "Overvlieg Dag"!

19sepde hele dagReünie 75 jaar Scoutinggroep Loaah - GEANNULEERD

19sep17:0023:59Vrijwilligers BBQ

Back To Top
X