skip to Main Content

Scouting Nederland trots op deelname Canal Parade

Scouting Nederland vaart dit jaar op 5 augustus mee met de Canal Parade in Amsterdam. Vandaag werd door de organisatie bekend gemaakt dat Scouting één van de deelnemers is. Scouting staat open voor iedereen en vindt het belangrijk dat iedereen binnen Scouting zichzelf kan zijn. Scouting is trots dat ze mee mag varen met de Canal Parade om dit uit te dragen.

Proud to be (sc)out!

De scouts varen mee onder het motto “Proud to be (sc)out!” Scouting is een jongerenorganisatie en dat zal te zien zijn op de boot. De deelnemersgroep zal bestaan uit jeugdleden tot 21 jaar die laten zien dat ze trots zijn dat binnen Scouting iedereen zichzelf kan zijn. Frits Huffnagel, voorzitter Amsterdam Gay Pride is enthousiast dat Scouting meevaart in de Canal Parade: “Scouting leert jongeren in een veilige omgeving zichzelf te zijn. Daarom is de Gay Pride organisatie trots dat Scouting dit jaar mee vaart.” Ook Jaap Boot, voorzitter van Scouting Nederland, is enthousiast: “We zijn heel blij dat de organisatie van de Canal Parade Scouting de kans geeft om naar jongeren onze boodschap uit te dragen dat ze trots mogen zijn op wie ze zijn.”

Diversiteit binnen Scouting

Iedereen kan meedoen aan het Scoutingspel. Scouting Nederland wil als afspiegeling van de samenleving bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van alle leden door een veilige omgeving te bieden, waar ruimte is voor diversiteit. Scouting is een plek waar je je welkom voelt en waar je trots kunt zijn op wie je bent. Scouting zet zich actief in om deze boodschap binnen en buiten Scouting uit te dragen.

Klik hier voor meer informatie

 

Back To Top
X